El solar, després del desallotjament municipal. Foto: Línia Sant Martí

Al costat de les Glòries, en un solar a tocar del Teatre Nacional i el Mercat dels Encants, hi viuen des de fa temps, en un campament de barraques, grups de gent sensesostre. Un fenomen especialment present en diferents punts del districte. Recentment, el passat 8 de maig, la Guàrdia Urbana s’hi va presentar per dur a terme un desallotjament parcial ordenat per un jutge, ja que part de les barraques estaven a tocar d’una subestació elèctrica. En aquest mateix solar, la immobiliària la Llave de Oro té previst començar unes obres després d’haver demanat la llicència per fer-ho.

Durant el desallotjament, operaris municipals van retirar quatre contenidors grans plens de brutícia. També es van desmuntar més d’una desena de barraques. Des del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, que també van ser al campament durant el desallotjament, van explicar que no havia fet falta allotjar ningú, ja que els ocupants van rebutjar l’ajuda o ja havien marxat. Per la seva banda, des del Districte expliquen que el desallotjament només va ser parcial perquè una part del solar és pública i l’altra privada, i és la part privada la que ha recorregut a la justícia.

MÉS GENT AL CARRER
Sant Martí és el districte de la ciutat on hi ha més gent vivint en barraques. De fet, només al 22@, on hi ha diferents fàbriques i solar abandonats, hi ha una dotzena de campaments, tot i que són molt més petits que el que és a tocar del Teatre Nacional.

Al conjunt de la ciutat, i a l’espera de les xifres del nou recompte, hi ha una mica més d’un miler de persones dormint als carrers. En l’última dècada, la xifra de persones que no tenen un lloc on viure ha crescut més d’un 50%, mentre que en els últims tres anys els campaments barraquistes també han experimentat un creixement similar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram