Imatge actual del carrer Cristóbal de Moura. Foto: Google Maps

Les obres per transformar el carrer Cristóbal de Moura en un nou eix verd fins al Besòs ja estan en marxa. De moment s’ha començat a treballar en el tram que va entre els carrers de Fluvià i Provençals. La primera fase coincideix amb les últimes actuacions per rehabilitar l’antiga fàbrica Ca l’Alier, situada a la mateixa illa, entre els carrers de Cristóbal de Moura i de Pere IV.

Així doncs, aquest projecte preveu construir un nou eix verd on els vianants siguin els protagonistes entre el parc del Centre del Poblenou i el parc del Besòs. Aquest nou tram tindrà un gran espai verd central de 26 metres d’amplada, amb voreres de tres metres i mig, un carril bici a una banda i un carril de serveis i per als veïns a l’altra.

“MÉS QUALITAT DE VIDA”
El passat mes de novembre, durant la presentació del projecte, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va explicar que el projecte respon a “una manera d’entendre l’espai públic on el verd guanya molta importància perquè dóna qualitat de vida. Això és el que cal per guanyar la batalla contra la contaminació”. Per la seva banda, el regidor Josep Maria Montaner va destacar que el projecte està molt lligat a l’objectiu de “dotar el 22@ de més espai lliure verd per sanejar la ciutat”.

NOVA FASE A PERE IV
D’altra banda, la transformació de Pere IV continua. Recentment s’ha posat en marxa la segona fase de la remodelació d’aquest carrer, entre el tram que va del carrer Josep Pla i la rambla de Prim. Les obres, que duraran 10 mesos i tenen un pressupost de sis milions d’euros, faran que els vianants guanyin protagonisme en detriment dels cotxes. Les voreres seran més amples, es plantaran til·lers, es posarà nou enllumenat públic i mobiliari urbà. La nova calçada només tindrà un carril de circulació en direcció al Besòs.

En les pròximes setmanes també començaran les obres en el tram que va de Josep Pla a Selva de Mar. També duraran 10 mesos i faran que la inversió municipal pugui als 13 milions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram