El Casal de Barri es va omplir per l’acte. Foto: Twitter (@EnsPlantemP9)

El Casal de Barri del Poblenou va acollir aquest dilluns una taula rodona sobre la situació de l’habitatge, i especialment del lloguer, al barri. Més que una taula rodona, però, l’acte va servir perquè els veïns i diferents entitats llancessin un nou crit d’alerta sobre una problemàtica que no para de créixer.

Durant la trobada van aparèixer les mateixes problemàtiques que també tenen molts altres barris de la ciutat. Pujades desproporcionades del lloguer, llogaters víctimes de mòbing i edificis adquirits per inversors per tal de transformar-los. Una realitat que va ser descrita com a “sagnant” després de fer un diagnòstic que va radiografiar un augment del 20% del preu del lloguer en dos anys fins a arribar a un preu mitjà de 900 euros i una previsió de 44.000 contractes extingits durant aquest 2018.

PROTESTA DE LA PAH
La situació de l’habitatge també va ser el que va provocar que el passat 4 d’abril la PAH ocupés durant unes hores l’Oficina d’Habitatge del carrer Bolívia per protestar per la situació de diferents famílies desnonades, o a punt de ser-ho, que esperen més de nou mesos per poder tenir un pis. Amb la protesta, la trentena de membres de la PAH van voler exigir a la Mesa d’Emergència més agilitat a l’hora de solucionar els casos d’aquestes famílies.

SANCIONS PER PISOS BUITS
Seguint amb qüestions relacionades amb l’habitatge, l’Ajuntament està tramitant tres expedients per sancionar els propietaris (un banc i dos fons d’inversió) de tres pisos buits del districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram