Imatge de l’edifici on hi ha les oficines de Televida. Foto: Google Maps

Un grup de treballadores han denunciat 17 casos de lipoatròfia a les oficines de l’empresa Televida, que està contractada per l’Ajuntament per fer totes les tasques municipals de teleassistència. Les oficines estan situades al número 161 del carrer Llacuna.

El primer cas d’aquesta malaltia, que és un trastorn del greix que hi ha a sota la pell que fa que s’enfonsi i provoqui marques a les cames i els braços, es va conèixer a l’empresa el 2014 i en els últims quatre anys la xifra ha pujat fins a 17 (tot dones). A banda, les afectades també presenten altres problemes de salut, com ara mal de cap i fatiga. En declaracions a Betevé, la responsable de Salut Laboral del comitè d’empresa, Consuelo Espejo, ha afirmat que a vegades, fins i tot, les afectades “es queden dos o tres minuts sense visió”.

Ara, la socialista Carmen Andrés ha dut el cas a la comissió de Drets Socials per demanar al govern municipal que revisi si Televida pot continuar assumint aquest servei. Des de l’Ajuntament s’ha explicat que s’està fent un seguiment del cas i que s’ha canviat part del mobiliari de l’empresa i s’han fet obres a l’edifici. Inspecció de Treball també ha demanat un estudi de les càrregues electroestàtiques de l’empresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram