L’Ajuntament, a través de l’empresa municipal BIMSA, va aprovar la setmana passada la nova adjudicació dels túnels de Glòries per un total de 68,8 milions d’euros, 10 menys dels previstos quan van sortir a concurs. El lot més gran dels cinc que es licitaven se’l va emportar la UTE Ferrovial Agroman-SACYR Construcción.

El passat mes d’abril el govern de Colau va aturar les obres després que es destapessin sobrecostos i endarreriments. També es va justificar la decisió per “fer neteja” i eliminar qualsevol “sombra de sospita” de corrupció. Ferrovial, però, va ser la principal empresa investigada en el ‘cas Palau’ per finançar irregularment CDC a través del Palau de la Música.

Tot plegat ha provocat que ERC es mostrés molt crític amb la licitació. El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, es va preguntar que com és possible que “el govern Colau és capaç de dir que aturen les obres per la sospita de pràctiques corruptes i acabi recorrent a empreses condemnades”. Ciutadans també va criticar la situació. La seva líder, Carina Mejías, va afirmar que “Colau venia a regenerar la democràcia però no ha complert amb l’acord que va promoure Cs de no contractar empreses investigades”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram