Latorre, en una de les seves expedicions. Foto: Facebook (Ferran Latorre)

El Centre Cívic La Farinera del Clot acollirà una nova edició, la 21a, de la Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí entre el 10 i el 24 de març. El seu gran protagonista serà l’alpinista Ferran Latorre, que serà l’encarregat d’inaugurar la mostra el dia 10 a partir.

Latorre ha estat el primer alpinista català en pujar a les 14 muntanyes del planeta que fan més de 8.000 metres. A partir de les set de la tarda es projectarà el documental ‘Els 14 vuit mils catalans. Tancant el cercle’. La projecció estarà acompanyada d’una conferència de Latorre, que va conquerir el seu primer vuit mil, l’Annapurna, l’any 1999 i el catorzè i últim, l’Everest, el 27 de maig de l’any passat.

A banda de Latorre, aquesta edició de la mostra tindrà dos convidats més de luxe. Un és l’alpinista de Bizcaya, Álex Tzikon, que explicarà el seu cim del Nanga Parbat, la segona muntanya més alta del Pakistan i la novena del món, de l’any 2016. Tzikon va ser el primer alpinista del món en pujar aquesta muntanya durant la temporada d’hivern. La seva xerrada serà el 16 de març a partir de les vuit del vespre.

Una setmana més tard, el dia 23 de març, arribarà el torn del tercer gran protagonista de la mostra: Javier Camacho. Camacho és un alpinista i fotògraf de gran nivell que presentarà una crònica de l’ascensió al Lhotse, una muntanya del nord del Nepal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram