Un moment de la presentació del projecte. Foto: Ajuntament

El primer tinent d’alcalde de la ciutat, Gerardo Pisarello, va presentar fa uns dies un nou projecte batejat amb el nom de La Pionera que el Poblenou, concretament la zona final del passeig Calvell, acollirà a partir del 7 d’abril. Es tracta d’una espècie de mercat, un “aparador” en paraules de Pisarello, que ha de servir perquè s’exposin 300 projectes i iniciatives d’emprenedors i artistes.

La Pionera, que de moment serà una prova pilot que tindrà un any de durada, tindrà com a objectiu ser un espai d’incubació per a projectes innovadors sobre el món del comerç i els mercats, l’art i el disseny, la gastronomia i les activitats culturals fets per col·lectius que innoven, com ara els makers, artesans o artistes, però també per col·lectius en situació de vulnerabilitat. “És un espai que la ciutat no tenia i que serà un aparador per a les persones que comencen, un dinamitzador comercial del barri del Poblenou i un nou punt de lleure per a totes les barcelonines i els barcelonins”, va afirmar Pisarello. L’objectiu municipal és que l’espai sigui molt més que un mercat i que es converteixi en un lloc on els seus participants puguin fer treball en xarxa i els diferents emprenedors i creatius de la ciutat es puguin conèixer entre ells.

Tots els projectes s’exposaran en el que serà una mena de mercat amb 30 expositors. Està previst que durant els mesos d’hivern l’espai estigui obert els dissabtes i els diumenges entre les 10 del matí i les 8 del vespre, mentre que a l’estiu funcionarà de divendres a diumenge entre les 12 del migdia i les 10 del vespre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram