El projecte de Glòries s’ha convertit en un autèntic serial. Foto: Cristian López

El projecte de transformació de les Glòries va viure la setmana passada un nou episodi quan l’Ajuntament va treure a concurs deu obres de cop, cinc del túnel per soterrar la Gran Via i cinc per començar a construir la futura plaça (Canòpia Urbana).

L’aposta actual del govern municipal és fragmentar aquesta licitació milionària –s’enfila fins als 95 milions d’euros– amb l’objectiu d’evitar nous sobrecostos i guanyar algun mes en un calendari que pateix anys d’endarreriment facilitant treballs simultanis. Durant l’anunci de la licitació, la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, va explicar que les empreses podran presentar-se a tots els lots però només guanyar-ne un. “Volem començar de nou i fer-ho bé”, va dir Sanz. Per la seva banda, el director general de Bimsa, Ángel Sánchez, va afegir que amb unions temporals de dues empreses per cada lot es podria arribar a donar feina a 20 empreses.

DUBTES A L’OPOSICIÓ
L’aposta de l’Ajuntament, però, genera dubtes a l’oposició. Des del Grup Demòcrata consideren que la gran quantitat d’empreses que poden arribar a treballar en el projecte pot posar en risc la seva bona marxa i la coordinació de les obres. El seu regidor d’Urbanisme, Jordi Martí, també ha recordat que queda per resoldre “la liquidació de l’obra a l’empresa a la qual es va rescindir el contracte fa uns mesos”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram