Una imatge de diferents comerços de la Rambla Prim. Foto: Google Maps

La Verneda i la Pau és el barri de la ciutat amb un atur de llarga duració -el que és superior a un any- més alt de tota la ciutat. Així ho constaten unes dades del mes de juny que l’Ajuntament ha fet públiques ara.

Així doncs, aquestes xifres municipals mostren com l’atur de llarg duració representa el 40,5% del total de l’atur registrat a la ciutat. En el cas del barri de la Verneda i la Pau aquest tipus d’atur s’enfila fins al 45,3% (718 persones) del total. A banda de la Verneda i la Pau, que lidera la llista dels 10 barris de la ciutat amb més atur de llarga durada, del districte també hi apareixen dos barris més: Provençals del Poblenou i Sant Martí de Provençals.

Pel que fa a la llista dels districtes, les xifres tampoc són gaire bones per Sant Martí, ja que és el segon districte de la ciutat amb més atur de llarga dura, ja que representa un 42,8% del total. Només Sant Andreu, amb un 43,9%, està per sobre.

MÉS DE 45 ANYS I DONA
El perfil de les persones que pateixen l’atur de llarga durada és el d’algú de més de 45 anys i majoritàriament -6 de cada 10- són dones.

Per últim, cal recordar que 400 persones en atur de molt llarga durada -dos anys sense treballar- han trobat feina després que l’Ajuntament posés en marxa un pla de xoc a principis de l’any passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram