barcelona activa

Una de les entrades de l’edifici de Barcelona Activa, al districte de Sant Martí. Foto: Barcelona Activa

L’agència pública de promoció econòmica de la ciutat, Barcelona Activa, ha celebrat el Consell d’Administració per presentar el pressupost anual i el pla d’acció per al 2025. En concret ha anunciat que destinarà 66 milions d’euros l’any vinent. Aquests diners es dedicaran a dissenyar i executar actuacions per acompanyar 55.000 persones, 1.500 projectes emprenedors i 7.000 empreses.

L’aportació municipal al pressupost serà de 45,4 milions mentre que el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) es consolida com a segona font principal amb quasi 17 milions. En els darrers 10 anys Barcelona Activa ha doblat el pressupost, de 30 a més de 60 milions.

El nou pla d’acció 2025 de l’ens té previst mantenir el focus en els grups de població que més ho requereixen. És el cas de les persones joves, amb una dotació de 3,6 milions d’euros del pressupost; serveis específics per a dones, amb més de 3 milions; actuacions adreçades a estimular la contractació de persones majors de 45 anys, que a 30 de juny representaven el 55% de l’atur registrat a la ciutat de Barcelona, i accions a mida per altres col·lectius d’atenció prioritària, amb un pressupost de 5,8 milions.

Més propostes

Una altra aposta per a l’any vinent passa per la formació tecnicoprofessional amb una oferta de 3.000 noves places; per un seguit de trobades que fomenten la contractació directa i estable connectant el talent amb les empreses, i per posar èmfasi en la generació del talent digital amb una nova oferta formativa de la IT Academy amb 1.100 alumnes.

La consolidació dels pols d’activitat econòmica com a espais físics que han de permetre accelerar el creixement i posicionament de sectors estratègics és també una de les prioritats d’aquest pla. En són exemples el nou equipament per impulsar el sector de l’economia de les cures, el nou campus de formació per millorar les competències digitals de persones amb discapacitat en col·laboració amb la Fundació ONCE i el nou espai de Palo Alto vinculat a les indústries creatives.

Entre els mesos de gener i agost d’enguany, 40.000 persones i 10.000 empreses s’han assessorat amb els serveis de Barcelona Activa, un 6,8% més que l’any passat en el mateix període.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram