pati llimona alma gitana

Foto: CC Pati Llimona

A la Sala Montserrat Roig del Centre Cívic Pati Llimona, la fotografia actua com a paisatge social. Del 12 de setembre al 2 de novembre s’hi pot veure Alma Gitana, l’herència d’est a oest de Jordi Oliver. Oliver és fotògraf i va començar la seva trajectòria professional recorrent amb la mirada els carrers del barri del Raval als anys noranta.

Però va ser la música el que va fer que Oliver enfoqués el seu objectiu en la comunitat gitana. Una música que no és només un mitjà d’expressió, sinó el llegat històric d’un grup ètnic que ha exportat la seva cultura des del Rajasthan fins a Andalusia al llarg d’onze segles. I va ser així com, l’any 2012, va iniciar el projecte Alma Gitana, que ara, després de dotze anys, s’ha convertit en tota una mirada retrospectiva que enllaça països, migracions, camps de refugiats, desnonaments, barris de protecció oficial, pelegrinatges, famílies i vides.

D’entre els relats que ha capturat destaca el de l’Alicia, a qui es pot veure sovint al llarg d’aquesta exposició, des que ballava de petita al ritme de l’acordió del seu pare, com una princesa amb total llibertat, fins al seu casament, que l’engabia en una tradició de la qual no pot escapar.

Com a activitat complementària, dimecres 2 d’octubre a les 18.30 h es farà la presentació del llibre Alma gitana, l’herència d’est a oest a càrrec de l’autor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram