Barcelona Activa

L’exterior de la seu de Barcelona Activa. Foto: Barcelona Activa

A causa del ràpid avenç de la Intel·ligència Artificial i la seva aplicació a la vida quotidiana, Barcelona Activa ha programat formacions, masterclasses i accions divulgatives de la Intel·ligència Artificial (IA) i el seu impacte en el món del treball i empresarial per a coneixement de la ciutadania. L’agència ha atès, en els darrers sis mesos, prop de 3.000 persones que ja practiquen les seves entrevistes de feina mitjançant aquest mètode.

“La IA està canviant el procés de recerca de feina i la selecció de personal”, expliquen des de Barcelona Activa. I és que actualment moltes empreses ja utilitzen les entrevistes virtuals automatitzades o el filtratge de currículums i sistemes de recomanació de candidats i candidates a través d’eines tecnològiques. És per això que Barcelona Activa acompanya les persones en l’ús de la IA per identificar oportunitats laborals, superar xatbots i robots fent ús d’un CV intel·ligent, preparar les entrevistes de feina o a treballar la marca personal mitjançant la IA amb l’objectiu d’assolir uns millors resultats en els processos de selecció en què participen.

Així mateix, el Cibernàrium de Barcelona Activa, el servei de formació i divulgació tecnològica, programa més de 120 hores de formacions, actualitzades trimestralment, sobre les tendències, els usos i les aplicacions de la IA, tant des del terreny professional com des de l’aplicació més quotidiana. Totes les formacions s’ofereixen en format presencial o virtual.

“Obre moltes portes”

“La intel·ligència artificial obre moltes portes noves i l’administració pública no pot deixar passar l’oportunitat de fer servir totes aquestes possibilitats per ser més eficient”, afirma el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls . “Estem treballant en una mesura de govern per fer que les noves tecnologies entrin en el dia a dia de l’Ajuntament i que els processos siguin més ràpids i més eficaços. L’objectiu és que la tecnologia ens faci la vida més fàcil”, afegeix Valls.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram