El mercat es va edificar l’any 1968. Foto: Ajuntament

La reforma del Mercat del Besòs es comença a concretar. L’Ajuntament va anunciar que invertirà 2,7 milions d’euros per posar en marxa els processos de millora dels mercats del Besòs, el Carmel, el de Montserrat i la Boqueria. Uns diners que s’afegiran als 40 milions que s’han dedicat enguany a rehabilitar la xarxa de mercats municipals.

En concret, el consistori dedicarà 500.000 euros a recuperar llicències i reordenar el Mercat del Besòs, cosa que permetrà alliberar espai per millorar els accessos i la zona de descàrrega de mercaderies de l’equipament. “Volem modernitzar, dignificar i donar qualitat al servei dels mercats, que són recintes que generen cohesió social, creen espais comunitaris i recusen urbanísticament els barris”, assegura al respecte el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

De la partida extra de 2,7 milions que es destinarà a renovar els mercats, mig milió més serviran per rehabilitar la façana del Mercat del Carmel i els accessos. Per la seva banda, el Mercat de Montserrat rebrà 150.000 euros que serviran per redactar el projecte bàsic per al futur edifici que s’hi vol fer.

Per últim, l’emblemàtica Boqueria preveu enderrocar parades per alliberar els passadissos i canviar la il·luminació amb 507.000 euros que sortiran de la partida extra anunciada.

A PUNT DE COMPLIR MIG SEGLE
El Mercat del Besòs va ser construït l’any 1968 per satisfer la demanda d’una zona de la ciutat que creixia vertiginosament. El mercat ja va experimentar reformes estructurals els anys 90.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram