Carles Prieto

Prieto, durant el Congrés del PSC Barcelona. Foto: PSC Barcelona

El XIV Congrés del PSC Barcelona, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a l’Auditori AXA, ha servit perquè la formació escollís una nova executiva amb els principals noms que acompanyaran el president de la formació, Jaume Collboni, en l’actual període polític on els socialistes ostenten l’alcaldia de la ciutat. Així doncs, la nova primera secretària de la Federació és Sara Jaurrieta, mentre que Marta Villanueva, regidora de Sant Andreu i responsable de les àrees de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat passa a ser la secretària d’organització del partit, un càrrec que fins ara ocupava Carles Prieto.

Un cop presentada la nova direcció, l’alcalde Jaume Collboni va afirmar que Jaurrieta i Villanueva “faran un PSC més fort, més obert i més arrelat a la realitat dels nostres barris” en un moment, va afegir el batlle, on la ciutat “viu canvis sociològics”. Pel que fa a l’acció de govern, Collboni va situar l’accés a l’habitatge com la política prioritària i va assegurar que l’objectiu és que “ningú deixi de ser del seu barri”, al mateix temps que va reivindicar “el dret a viure a la ciutat”.

Objectiu complert

L’arribada de Villanueva a la secretaria d’organització del PSC Barcelona suposa el relleu de Carles Prieto, que ha ocupat aquest càrrec durant 10 anys. Durant el Congrés, Prieto va celebrar que el principal objectiu d’aquesta dècada, que era que Collboni arribés a l’alcaldia, finalment es complís.

De totes maneres, Prieto segueix sent el delegat del govern espanyol a Catalunya, càrrec que ocupa des del març de l’any passat. Llicenciat en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, acumula una llarga trajectòria a dins del socialisme, on ha tingut càrrecs com ara el de Coordinador de Programes Intersectorials i Territori a l’Àrea de Govern o el de Director d’Acció Local i Institucional de la Presidència. Abans d’arribar a la delegació catalana del govern espanyol ja havia estat el subdelegat des del 2019.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram