Illa Sánchez

Salvador Illa ha estat el vencedor d’aquest 12M. Foto: ACN

Les eleccions al Parlament celebrades avui han deixat un districte de Sant Martí àmpliament vermell. El PSC, amb Salvador Illa al capdavant, ha estat el partit més votat al districte, superant la barrera del 30% dels vots.

La segona posició, tal com ha passat al conjunt del país ha estat per a Junts+. La formació liderada per Carles Puigdemont, que s’ha hagut de conformar a millorar els seus resultats del 2021, però quedant lluny del PSC, ha recollit una mica més del 16% dels suports. En tercera posició, també com ha quedat reflectit al Parlament, s’hi ha situat ERC, que ha viscut una nit amarga. Els republicans no han arribat al 15% dels vots.

El primer partit de fora del podi ha estat el PP (11,9%), que ha viscut unes eleccions que li han permès tornar a agafar múscul. A Sant Martí la cinquena formació ha estat Comuns Sumar (9,3%), que ha viscut una mala nit electoral. Tal com ha passat el conjunt de la ciutat, el sisè lloc l’ha ocupat Vox (6,3%), el setè la CUP (4,4%) i el vuitè Aliança Catalana (2,1%), que ha aconseguit entrar a la cambra catalana amb dos diputats.

Pel que fa a la participació, a Sant Martí ha estat del 61,6%, mentre que el 2021 va ser del 56,7%.

El PSC s’imposa còmodament a Barcelona aquest 12M mentre ERC s’enfonsa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram