Persones accedint al primavera sound

Una multitud de persones en els accessos del Primavera Sound del 2022. Foto: ACN

L’Ajuntament restringirà l’horari dels locals de restauració i dels establiments d’alimentació 24 hores de l’entorn del Fòrum durant el Primavera Sound. En concret, del 29 de maig al 3 de juny les botigues 24 hores hauran d’estar tancats entre les 22.00 i les 8.00 hores. Per la seva banda, del 31 de maig al 2 de juny, els establiments de restauració hauran d’obrir dues hores més tard, a les vuit del matí i no a les sis com poden fer habitualment.

Les restriccions horàries ja es van implantar el 2023. L’objectiu és evitar l’acumulació de persones a l’espai públic consumint productes alimentaris o alcohol a la via pública. El consistori ha defensat que aquestes mesures es porten a terme per raons d’ordre públic i convivència amb els veïns de les zones properes.

Els decrets que regulen aquestes restriccions entraran en vigor després del tràmit d’audiència amb els titulars dels establiments afectats i s’hagin resolt les possibles al·legacions.

Altres mesures

A banda d’aquestes restriccions, durant el festival es portarà a terme una actuació coordinada de diferents serveis municipals per tal que es respecti el dret al descans i a la tranquil·litat del veïnat. En concret, la Guàrdia Urbana estarà present a la zona amb tasques de vigilància d’espais públics i seguretat ciutadania. També es portarà a terme un reforç específic dels serveis de neteja en aquest àmbit i s’impulsaran itineraris a la zona per evitar que el flux de persones passi pels carrers amb més habitatges.

A principis de març, la plataforma Stop Concerts va reclamar a l’Ajuntament declarar els carrers de l’entorn del Fòrum com a “zona acústicament tensionada en horari nocturn”. Aquest estatus implica l’adopció de mesures més estrictes per controlar el soroll i l’activitat dels bars, restaurants i botigues d’alimentació que obren de nit. El consistori, però, va rebutjar la petició.

Tornen les queixes veïnals pels concerts al Fòrum
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram