la Jam Barcelona

Imatge de la Jam Barcelona de l’any passat. Foto: Jam de Barcelona

Tot a punt perquè Sant Martí aculli la segona edició del Jam de Barcelona 2024, el Festival Internacional de Swing que en la seva segona edició omplirà el districte de jazz des del 3 al 5 de maig. El festival l’impulsa l’associació Windy Hoppers, amb Alba Casadellà i José María Farfán al capdavant, que des de fa molts anys organitza festivals referents de l’escena del swing a Europa, com és Swim Out Costa Brava a Llafranc.

Així, la sala Big C del Poblenou serà l’espai que aculli els tres dies del certamen, on més de 500 ballarins d’arreu del món i diversos grups de música promouran la cultura del jazz amb classes de balls de swing i afrofusió, concerts, exhibicions, competicions i taules rodones. Al festival es presenten artistes referents tant de l’escena internacional de les danses de swing, com de danses urbanes africanes.

“Intercanvi de coneixements”

El Jam Barcelona, que promou la cultura nascuda a la comunitat afroamericana de la Nova York dels anys 20 i 30, es defineix també com “un espai d’intercanvi de coneixement entre músics i ballarins tant professionals com amateurs del jazz i swing”. I és que a més de la programació que oferiran, el festival comptarà amb botigues de roba i sabates vintage, així com la presència de la marca social i solidària Top Manta, que agrupa el col·lectiu de manters de Barcelona.

Amb tot, les persones participants en l’esdeveniment poden assistir a classes de balls de swing i d’afrofusió i també a concerts amb música en viu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram