Obres Port Olímpic

S’ha començat a aixecar l’estructura superior del nou espai. Foto: Ajuntament de Barcelona

El local de menjar saludable Faborit, la gelateria Esferic i la marca d’empanades Les Muns són les tres botigues que formaran part del futur Balcó Gastronòmic del Port Olímpic. Barcelona Serveis Municipals (BSM) ha finalitzat el procés d’adjudicació d’aquests establiments en què s’ha valorat que fossin projectes que complementessin l’oferta de restauració i disposessin d’un disseny d’interiors acurat i sostenible.

Aquest gener també s’ha resolt la selecció del darrer restaurant previst. El guanyador ha estat el Vraba, una proposta de cuina catalana amb aportacions asiàtiques del Grup Aventura.

Quins restaurants hi haurà?

Els establiments que finalment s’ubicaran a l’espai són Sagardi, El Tribut, Pantea by Hermanos Torres, Cangrejo Loco, Super Local, La Fonda del Port Olímpic, La Barca del Salamanca, Vraba, Taberna Gallega de Marcos, Platets i Casa Carmen, així com, el restaurant Vraba que ha estat l’últim restaurant seleccionat per estar al Balcó Gastronòmic.

Com serà l’espai?

Les botigues gastronòmiques s’instal·laran en tres locals de 85 metres quadrats situats al nivell inferior del Balcó Gastronòmic, a les places que s’estan construint com a elements de separació dels diferents restaurants.

L’emplaçament de les botigues consolidarà la importància d’aquestes tres àrees com a zones d’estada i gaudi, ja que també hi haurà presència de verd per millorar la seva integració amb l’entorn. Serà també on s’ubicaran les escales i ascensors que aproparan la ciutat a l’interior del port i milloraran l’accessibilitat.

D’acord amb el projecte arquitectònic, les botigues es caracteritzaran per una façana de vidre. Això garantirà la màxima visibilitat i transparència de l’interior, cercant el diàleg amb l’activitat del port.

Les obres avancen a bon ritme

Pel que fa a les obres del futur espai que s’ubicarà al Moll de Gregal, ja és visible l’estructura superior on aniran quatre restaurants i on s’instal·laran les pèrgoles fotovoltaiques. Aquests elements generaran energia suficient per cobrir el consum del mateix port i d’espais de BSM propers com el Zoo de Barcelona, entre altres.

També s’ha començat a fer l’obertura cap a la platja de la Nova Icària, que permetrà l’accés al Port Olímpic i als seus espais. Aquest canvi afavorirà el diàleg del port amb la platja i la ciutat.

Les obres del Balcó Gastronòmic tenen un pressupost de 20 milions d’euros i està previst que s’acabin a finals de l’estiu d’enguany, coincidint amb l’inici de les regates de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram