L’Ajuntament està posant fil a l’agulla amb la nova ordenança singular de terrasses de la rambla del Poblenou, aprovada a finals de l’any passat. De fet, el consistori està pintant els nous límits dels vetlladors i s’estan canviant de posició alguns bancs per tal d’adaptar el vial a la nova ordenança.

La principal característica de la normativa és la reducció de taules, que queden limitades a 445. Per tant, s’han eliminat 24 respecte de les que hi havia fins ara. A més, s’establirà a un màxim de 12 taules per negoci.

Un altre canvi significatiu és que els vetlladors podran col·locar-se només al cantó Besòs del passeig central, per tal “d’alliberar espais”. En aquest sentit, es preveu una ocupació màxima de terrasses de fins al 40% de l’amplada del carrer i un màxim de 42 taules per cada 100 metres lineals de rambla.

Unes mesures que no acaben de convèncer els restauradors. Toni Ramos, president de l’Associació d’Hostaleria de la rambla del Poblenou, titlla de “desastre” la nova ordenança perquè “destruirà llocs de feina”. De fet, Ramos assegura que ha perdut un 60% del negoci i que ara es permeten col·locar més taules a zones on no hi ha tanta concentració d’establiments.

A qui tampoc ha deixat convençut la normativa és a Fem Rambla, que tot i considerar que és “una bona notícia” que s’hagi pogut tirar endavant, creu que la reducció de vetlladors “no és ni molt menys tan significativa”.

Sigui com sigui, les terrasses segueixen sent un dels principals cavalls de batalla de la política municipal. Tant és així que a principis de mes el Gremi de Restauració, PIMEComerç, el Consell de Gremis i els arquitectes d’ArquinFAD van anunciar la seva intenció de no tornar a participar en la comissió tècnica de terrasses, segons va avançar La Vanguardia, ja que consideren que no els fan cas i que perden el temps.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram