Una imatge d’un moment de desallotjament d’ahir. Foto: Twitter (@antroperplejo)

Els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana van haver de desallotjar ahir el matí els veïns dels tres edificis -on hi ha un total de 18 habitatges- dels números 153, 155 i 157 del carrer Llull, al barri del Poblenou, a causa de l’aparició de danys estructurals al soterrani del número 155.

Els edificis estan situats just al davant d’un solar on des de fa uns quants mesos s’estan fent unes obres de construcció de dos hotels. Els veïns denuncien que els danys detectats ahir són culpa d’aquestes obres. De fet, el passat mes de setembre els mateixos veïns ja van denunciar que les obres d’aquests hotels estaven provocant esquerdes a les parets de casa seva. Llavors ja van demanar la paralització de les obres i, tot i que ho van aconseguir, va ser per poc temps. També hi va haver una segona aturada i els veïns van aconseguir que la constructora canviés les màquines amb les quals treballen.

OBRES ATURADES
Després del desallotjament, l’Ajuntament va decidir paralitzar les obres dels dos hotels. Avui a primera hora tècnics municipals inspeccionaran la finca per tal d’esbrinar les causes que van provocar les esquerdes i la seva gravetat i preparar un informe tècnic. A les dues del migdia està previst que els veïns rebin més informació sobre quina és la situació dels edificis.

Ahir els veïns desallotjats no van poder dormir a casa seva i un cop avui es faci la inspecció de l’edifici se sabrà fins quan es pot allargar la seva situació. En paral·lel, i un cop l’edició d’aquest diari ja havia tancat, hi havia convocada, per part de la plataforma Ens Plantem una concentració i una assemblea a dos quarts de vuit al carrer Llull amb Llacuna. Ens Plantem, que exigeix l’aturada definitiva de les obres, també considera que les obres dels hotels han provocat aquesta situació.

EL BESÒS I EL MARESME
D’altra banda, ahir una dotzena de famílies van ser desallotjades d’un edifici situat al número 128 del carrer Jospe Pla a causa de les deficiències estructurals de l’edifici.

Segons va explicar Betevé, va ser el mateix Districte qui va demanar el desallotjament i ara els Serveis Socials treballen per trobar una solució per als afectats, que van criticar que no tenien informació sobre el desallotjament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram