Diagonal Mar tindrà més superfície comercial. Foto. Google Maps

Ja és oficial. L’ampliació del centre comercial Diagonal Mar tirarà endavant. El darrer Ple de l’Ajuntament va aprovar l’augment de la superfície comercial de l’espai per silenci administratiu, tot i el rebuig polític al projecte. La notícia és un nou cop per al petit comerç.

I és que, tot i que Barcelona en Comú, PSC i la CUP van votar en contra del projecte i la resta de formacions es van abstenir, l’expedient compleix tots els requisits. És a dir, denegar-lo hauria estat il·legal. Tot i això, la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va voler deixar clar que l’actual govern no veu amb bons ulls aquesta ampliació, ja que consideren que no va en la línia del model de ciutat que volen impulsar. De fet, l’Ajuntament havia fet uns dies abans un intent final d’explorar si hi havia alguna possibilitat de frenar el projecte amb l’encàrrec d’un informe jurídic, però la conclusió va ser que l’expedient no es podia denegar.

MENYS CINEMES, MÉS BOTIGUES
L’ampliació de la superfície comercial no implica que el complex ampliï els seus metres quadrats, sinó que es guanyaran 5.300 metres quadrats per a botigues a costa dels cinemes. De fet, segons han publicat diversos mitjans, està previst que les obres comencin el mes de juny.

El resultat final de tot aquest procés va provocar les crítiques de l’oposició al govern. Raimon Blasi, del grup demòcrata, es va dirigir al govern en aquests termes. “Prometien que no tiraria endavant, demanen informes, però són ‘parole, parole i parole’, màrqueting i fum”.

Per la seva banda, ERC i PP van recomanar a l’Ajuntament que “aprengui d’aquesta lliçó”, mentre Ciutadans va dir que s’havia “obrat de mala fe”. Per últim, des de la CUP van afirmar que l’executiu municipal “ha preferit agenollar-se”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram