La Taula Eix Pere IV va presentar el passat dia 21 de gener les conclusions del procés participatiu dut a terme durant l’any passat per establir quines haurien de ser les línies que han de guiar la reforma d’aquesta avinguda del Poblenou.

Al procés, impulsat pels veïns, hi han participat més de 1.300 persones en la seva fase de diagnòstic i més de 400 en el debat i la generació de propostes. Els resultats han servit per presentar 20 propostes per a la reactivació social i econòmica agrupades en tres línies d’actuació: Patrimoni i història com a valor afegit, Economia solidària com a oportunitat urbana i Mobilitat per a la cohesió de l’Eix.

En el primer apartat els veïns aposten perquè es doni un ús i s’acceleri la transformació d’espais emblemàtics com ara Can Ricart, La Escocesa, el passatge Trullàs o Ca l’Illa. Respecte al segon apartat, relacionat amb l’economia, llencen un crit d’alerta sobre el monocultiu que genera el turisme i demanen incentivar projectes vinculats a l’economia solidària. Per últim, sobre la mobilitat consideren que seria bo obrir un vial que creui el Parc del Centre i apostar més per la bici i l’autobús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram