Moreno, al mig, vestit de clar i amb el premi a la mà. Foto: Twitter (@bcnegra)

L’editor i novel·lista de la Verneda Marc Moreno va ser escollit dijous passat guanyador del vuitè Premi Crims de Tinta, en el marc del festival BCNegra, per la seva novel·la ‘Temps de rates’. El premi està dotat amb 5.000 euros.

La novel·la s’ambienta al mateix barri de la Verneda i arrenca quan un traficant que fuig de la policia encoloma una motxilla amb 8 quilos de cocaïna al seu veí del replà. Aquesta situació acabarà cridant l’atenció dels mafiosos del barri, que voldran descobrir d’on ha sortit aquella droga.

‘Temps de rates’ li serveix a Moreno per fer una radiografia d’un barri empobrit i presentar un barri de la Barcelona més desconeguda, la que no surt a les guies turístiques. El jurat, constituït per Paco Camarasa, llibreter i comissari de BCNegra; Cristina Manresa, comissària del cos de Mossos d’Esquadra; Carlos Zanón, escriptor i guanyador del premi Dashiell Hammet 2015; Miguel Ángel Díaz, llibreter, i Jordi Rourera, editor d’RBA va voler destacar que la voluntat de l’obra “d’acostar-se a la realitat menys amable, seguint la funció social pròpia de la novel·la negra”. Al mateix temps, també va valorar el fet que el llibre “des del tret de sortida, el protagonista de ‘Temps de rates’ es troba amb un dilema sense solució que fa de motor a tota la novel·la”.

SISENA NOVEL·LA
Moreno, editor de Llibres del Delicte, va fer el seu debut com a escriptor el 2011 amb ‘Cabdills’ i des de llavors ha publicat ‘Independència d’interessos’ (2013), ‘Els silencis dels pactes’ (2014), ‘Contra l’aparador’ (2015) i, juntament amb Sebastià Bennasar, Lluís Llort i Salvador Macip, ‘La reina de diamants’ (2014).

El Premi Crim de Tinta va ser creat el 2008 pel departament d’Interior de la Generalitat per commemorar els 25 anys dels Mossos d’Esquadra i des de fa sis edicions el convoca l’editorial RBA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram