El futur alberg de la Vila Olímpica està envoltat de polèmica. Foto: Cristian López

Canvi de parer municipal en el marc de la negociació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), que es va aprovar ahir en comissió. Els barris de la Vila Olímpica i el Poblenou formaran part, finalment, del que es coneix com la Zona 1 de la ciutat i, per tant, no podran acollir nous hotels encara que prèviament en tanqui algun. Els hotels que ja hi ha en aquests barris tampoc podran ampliar la seva capacitat.

Fins ara aquests dos barris estaven inclosos a la Zona 2, que només permetia noves places hoteleres si prèviament en tancaven. El canvi arriba després que ERC i la CUP ho demanessin per acostar posicions de cara a la negociació final del PEUAT.

En el marc d’aquesta negociació amb ERC, ahir mateix es va conèixer que el govern ha acceptat fer una comissió conjunta, formada pel govern municipal, ERC i l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, per estudiar el futur del polèmic alberg de 440 places de la Vila Olímpica que els veïns rebutgen. Aquesta comissió conjunta explorarà quines possibilitats hi ha de fer la consulta ciutadana que demanen els republicans o de comprar l’edifici per part de l’Ajuntament.

Segons la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, “pot ser que hi hagi una opció de compra i, per tant, s’ha de valorar”. Sanz, però, va voler deixar clar que el que no es podrà fer és revocar la llicència amb una consulta.

NOVA PROTESTA
D’altra banda, veïns de la Vila Olímpica van tornar a manifestar-se dissabte passat per protestar contra la represa de les obres de l’alberg.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram