guardia urbana

Un agent de la Guàrdia Urbana d’esquena. Foto: ACN

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha denunciat que la Guàrdia Urbana ha multat en Joan Maria Soler, veí del Poblenou i activista del moviment veïnal, així com membre de l’Associació de Veïns del Poblenou, amb 450 euros de multa per travessar un carrer.

Els fets, diu l’entitat, es van produir quan Soler travessava a peu el carrer d’Espronceda quan un agent el va ordenar que tornés a pujar a la vorera “sense que verbalitzés cap mena d’explicació que justifiqués aquesta insòlita ordre”. En negar-s’hi, el van multar, primer, amb una multa de trànsit de 200 euros “per no obeir les ordres d’un agent que regula la circulació”, i després, afirma la FAVB, “l’aplicació de la llei mordassa amb una altra multa de 250 euros per una suposada falta de respecte i consideració a un agent del cos”.

Tot plegat, queda en un total de 450 euros per un fet, diuen, “trivial”. És per això que consideren que és un antecedent que “va més enllà de considerar-se una anècdota”.

Denuncien que s’apliqui la llei mordassa

És per aquest episodi que la FAVB denuncia que s’apliqui aquesta llei després que la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana no prosperés el passat mes de març al Congrés dels Diputats. Insisteixen dient que és una llei que “s’ha utilitzat contra la desobediència i la resistència a l’autoritat”.

Finalment, també lamenten l’actitud de l’agent de la Guàrdia Urbana: “La prepotència en l’aplicació de les seves funcions ha de ser erradicada d’uns cossos de seguretat que han d’assumir que són servidors públics”. A més, relacionen l’actitud amb la “normalització” de la llei mordassa: “El seu ús ha comportat un augment de la impunitat en l’actuació dels cossos policials, que l’apliquen en qualsevol ocasió fins a arribar a l’absurd”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram