Una imatge de l’antiga fàbrica La Escocesa, que acollirà el nou laboratori tecnològic. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament, mitjançant Barcelona Activa, i Mercabarna han signat un acord per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab, un laboratori amb eines d’última generació dirigit a projectes que combinen alimentació i tecnologia, coneguts com a FoodTech. S’ubicarà a la nau Shield i vol esdevenir un laboratori de referència internacional en emprenedoria creativa en el sector agroalimentari.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament i Mercabarna es comprometen a liderar la transformació en el 22@Nord exercint de tractors en inversió pública amb la transformació de la nau central del recinte de La Escocesa, i garantir el desenvolupament d’aquest nou planejament urbanístic.

Barcelona és la sisena capital del món en indústries FoodTech i a Catalunya es concentren 185 projectes en aquest àmbit segons el directori d’ACCIO. Empreses emergents com Heura, que està a prop d’esdevenir unicorn del sector, entre altres més noves i igualment disruptives, com ara, Grin Grin Foods, Vacka, Incapto, InnoLarva o Voilà, són ja realitats, i el nou hub vol accelerar l’aparició de nous projectes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram