La nova Sala Beckett és al carrer Pere IV. Foto: Línia Sant Martí

La Sala Beckett-Obrador Internacional de Dramatúrgia ja ha endegat la seva nova etapa al Poblenou amb un projecte de canvi i de continuïtat i farà la seva estrena oficial dilluns que ve amb l’obra ‘La desaparició de Wendy’, de Josep Maria Benet i Jornet i dirigida per Oriol Broggi. L’obra va començar a fer ahir funcions prèvies que duraran fins diumenge. D’aquesta manera, la Beckett estrena la nova etapa homenatjant una “figura cabdal” del teatre català, un “pont entre dues generacions de dramaturgs i peça imprescindible per tal que la creació contemporània catalana es trobi en aquest moment dolç”.

Així doncs, el projecte representa un canvi perquè estrena nova seu a l’antiga Cooperativa Popular de Consum Pau i Justícia del carrer Pere IV, però també perquè el projecte s’ha redifinit i ampliat, ja que s’ha adaptat al context sociocultural actual i a la nova situació teatral, i ha adoptat un nou funcionament i model de gestió. El nou projecte, però, també aposta per la continuïtat perquè manté la seva identitat com a espai de creació, formació i experimentació dedicat especialment a la dramatúrgia contemporània.

L’activitat de la nova Sala Beckett s’estructura en quatre grans eixos. El primer és la creació, que busca impulsar, facilitar, acollir i donar a conèixer creació escènica viva en tots els seus estadis evolutius; el segon és la formació en dramatúrgia i escriptura teatral des de l’òptica d’un aprenentatge integral, compartit, obert i permanent que doni confiança, disposi i prepari per a la creació; el tercer és el pensament i el debat, que busquen generar un àmbit permanent de debat i pensament crític i creatiu, i fomentar la relació entre el teatre i la resta de la societat mentre que el quart i últim és el suport a l’autoria dramàtica per tal d’oferir als dramaturgs catalans eines útils de promoció i internacionalització.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram