Els barracons, en primer pla. Foto: Institut Maria Espinal / Judit Soler

El nou institut Maria Espinalt, situat en un solar que hi ha entre el Poblenou i el Parc i la Llacuna del Poblenou, començarà aquest curs 2016-2017 amb mòduls prefabricats que es podrien convertir en definitius.

En una roda de premsa celebrada abans-d’ahir, la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa, va donar a conèixer les dades de l’inici del curs escolar a la ciutat. El total d’alumnes a Barcelona creix i Sant Martí és el tercer districte de la ciutat on ha crescut més les matriculacions de P3 en centres públics. Concretament, la xifra és de 21 places més.

Massa també va explicar que els barracons del Maria Espinalt, i de dos centres més de la ciutat, reuneixen “totes les característiques necessàries pel que fa a climatologia, sostenibilitat ambiental i adaptabilitat”. És per això que no està descartat que en un futur puguin deixar de ser una solució provisional.

Les paraules de Massa, però, van ser contradites ahir per la tinent d’alcalde i vicepresidenta del Consorci d’Educació, Laia Ortiz, que va negar que els barracons es puguin convertir en infraestructures “permanents”. Segons Ortiz, les declaracions de Massa feien referència al “salt qualitatiu” d’aquests mòduls.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram