El vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va presidir abans-d’ahir la constitució de la Taula de Reactivació Econòmica i de Reindustrialització, que té com a objectiu impulsar un pla estratègic de reactivació econòmica de cara l’any que ve que abraci tots els municipis que envolten Barcelona en una àrea de 636 quilòmetres quadrats on viuen més de 3,2 milions de persones.

La Taula tindrà com a objectiu dissenyar una sèrie de propostes que afavoreixin els sectors amb més potencial industrial i valor afegit, la sostenibilitat ambiental, la millora dels polígons, la transferència de tecnologia i coneixement i revalorar el capital humà per millorar la qualitat de l’ocupació i la productivitat.

Segons va explicar Collboni, “necessitem que tots els actors econòmics s’impliquin de forma activa, amb autonomia però de forma coordinada, per crear ocupació al territori”. En aquest sentit, el també segon tinent d’alcaldia de Barcelona va afirmar que “cal ser capaços de col·laborar localment per poder compatir en l’àmbit global”.

A la trobada hi van participar 27 representants de municipis metropolitans i d’entitats i organismes com el Ministeri de Fomento, la Generalitat, la Diputació, el Pla Estratègic, els sindicats UGT i CCOO, PIMEC, AEBALL i la Universitat de Barcelona, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram