Vistes platja Llevant

Hi ha quatre tipus de residus contaminants. Foto: Twitter (@oceanogami)

La platja de Llevant, del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, podria ser perillosa. Tal com va publicar el TOT Barcelona a partir d’un informe de l’Ajuntament al qual havia tingut accés, en un tram de la platja hi ha quatre tipus de residus contaminants, com benzopirè o antimoni, que són cancerígens o tòxics. Només es troben a una profunditat d’entre 50 centímetres i 1,5 metres sota la sorra.

Un dels aspectes més preocupants d’aquesta troballa és que, segons el mateix diari, l’Ajuntament tenia els resultats de l’informe des del passat febrer, però no es va pronunciar al respecte fins a la seva publicació de. Llavors el consistori va reconèixer l’existència de les substàncies contaminants, però va defensar que no suposen un “risc per a la salut humana”.

Això, però, podria no ser cert. Les anàlisis a la sorra de Llevant revelen que els quatre residus superen els nivells genèrics de referència. Es tracta d’uns límits establerts per la llei per protegir la salut humana i la qualitat del sòl.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram