Imatge de la pancarta de rebuig a l’ampliació de l’escola. Foto: AMPA Mar Bella

“No a la segona línia sense un edifici nou!”. Aquest és el missatge que es pot llegir a la pancarta que hi ha col·locada a l’entrada de l’escola de la Mar Bella del Poblenou. L’ha penjat la comunitat educativa d’aquest centre per mostrar el seu rebuig a la decisió del Consorci d’Educació de Barcelona d’ampliar un grup de P3 a partir del curs vinent.

Després d’una reunió celebrada fa dues setmanes, l’AMPA va emetre un comunicat on assegura que “tot i no agradar-nos que s’ampliï l’escola a dues línies, entenem que és una decisió que hem d’acceptar, atès que som una escola pública i hi ha manca de places escolars al barri”. Sembla doncs que els pares i mares estarien disposats a acceptar una ampliació dels grups però deixen clar que això hauria de passar per una ampliació del centre, una opció que ara mateix no apareix en cap calendari. És per aquest motiu que pares i mares afegeixen que “el que no pot ser de cap manera és que aquesta ampliació es faci de forma precipitada ja el curs vinent, sense ni tenir un projecte aprovat ni uns terminis d’execució clars”.

L’ampliació de l’escola passaria per l’espai on hi ha ara l’església de Sant Bernat Calbó, però tot just ara ha estat expropiat per l’Ajuntament i el Districte sempre ha deixat clar que el futur de l’espai es decidirà a través d’un procés participatiu.

D’altra banda, Berta Argany, cap de gabinet de gerència del Consorci, explica a Línia Sant Martí que “hi ha necessitat de places de P3 en aquesta zona i per al curs que ve només s’afegirà un grup, que vol dir una aula més”. Pel que fa a l’ampliació del centre, Argany afirma que “la voluntat és que sigui possible” però reconeix que “no hi ha calendari de planificació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram