La Torre Agbar es convertirà en un hotel de luxe. Foto: Google Maps

Sembla que la moratòria hotelera que l’Ajuntament va decretar no evitarà que la Torre Agbar es transformi en un hotel. Els propietaris de l’edifici, Emin Capital, ja han iniciat els tràmits i han demanat la llicència d’allotjament turístic per poder tirar endavant el projecte.

Emin Capital pot tirar endavant aquests tràmits després de fer valdre el certificat d’aprofitament urbanístic del projecte que els promotors van tramitar abans que Colau decretés, el passat dos de juliol, la suspensió cautelar de la concessió de noves llicències. Es tracta d’un document que permetia a Emin Capital demanar la llicència abans de sis mesos i, segons va comunicar dilluns l’Ajuntament en un comunicat, el grup inversor va tirar endavant el tràmit l’11 de gener.

En el mateix comunicat, però, l’Ajuntament vol deixar clar que, un cop la propietat ha superat aquest tràmit, “el procés requereix l’elaboració de diversos informes tècnics per avaluar la seva viabilitat, com el de Bombers, el d’Activitats i el de Projectes Urbans per les afectacions que pugui haver-hi en l’espai urbanitzat al voltant de l’edifici”.

Emin Capital, que té com a conseller delegat l’empresari andorrà Jordi Badia, va comprar la Torre Agbar el 2013 per 150 milions d’euros amb la intenció d’obrir-hi un hotel de luxe del grup Hyatt.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram