L’Ajuntament vol prendre mesures per reduir el trànsit a la zona. Foto: Arxiu

El segon tram del túnel de les obres de les Glòries podria postposar-se per al pròxim mandat. Això és el que es planteja l’Ajuntament segons va explicar la tinent d’Urbanisme, Janet Sanz, en declaracions als mitjans el passat 24 de novembre.

Sanz va explicar que el govern municipal vol valorar si és viable fer la inversió per aquestes obres durant aquest mandat -tenen un pressupost de 170 milions d’euros- o si pot ser més útil invertir en els equipaments projectats a la zona, cosa que implicaria deixar la construcció del segon túnel per al pròxim mandat.

“Si amb aixo millorem la qualitat immediata dels veïns de l’entorn que reclamen aquest segon tram del túnel seria una obra -el segon túnel- que es podria preveure més endavant per prioritzar-ne d’altres”, va explicar Sanz. Al mateix temps va afegir que “inversió per fer-ho tot no en tindrem en aquest mandat. Si prioritzen els equipaments i els habitatges haurem de tirar per aquí”. La decisió també s’emmarca en el fet que des del govern municipal volen prioritzar, de cara els pròxims anys, mesures per disminuir el trànsit.

Per aconseguir els seus objectius, el consistori primer haurà de parlar i negociar amb els veïns, que en alguna ocasió ja s’han queixat de la lentitud en la construcció dels 14 equipaments previstos en el compromís de fa vuit anys.

Així doncs, si l’Ajuntament acaba duent a terme el seu pla, els termini segons el qual el segon túnel s’hauria de començar d’aquí a dos anys i acabar-se el 2019 quedaria anul·lat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram