El correfoc del Clot i del Camp de l’Arpa, un clàssic de la Festa Major. Foto: Arxiu

Les Festes Majors del districte no s’aturen. Dilluns va arrencar la de Sant Martí de Provençals-La Verneda, que acabarà el pròxim dia 22, i demà ho farà la del Clot i del Camp de l’Arpa, que s’allargarà també fins al 22 però continuarà els dies 27,28 i 29 amb el Refestot.

Pel que fa a la de Sant Martí de Provençals-La Verneda, organitzada per la coordinadora VERN, va fer el seu tret de sortida dilluns amb la dotzena Trobada de Corals, el recital de poesia i la inauguració de l’exposició ‘Vivències, contrastos del nostre entorn’. Ahir va ser el torn de l’homenatge als veïns que han fet 90 anys i als que han celebrat els 50 de casats., mentre que demà el protagonisme serà pel ball de la gent gran i un cicle de concerts. Un dels dies més potents de la Festa Major serà aquest diumenge, quan se celebrarà, entre altres activitats, la botifarrada popular, la Mostra d’Entitats, la concentració de gegants, gegantons i capgrossos, la cercavila, sevillanes i la cantada d’havaneres. A dos quarts de dotze també es farà el pregó, que enguany anirà a càrrec del Doctor Tizón, que ha treballat durant molts anys a la Unitat de Salut Mental de la Verneda.

Pel que fa a la Festa Major del Clot i el Camp de l’Arpa, arrencarà divendres amb la Passarel·la de Moda i una estona més tard la Nit Jove omplirà d’ambient el Fossar del Parc del Clot. Dissabte un dels principals actes de la festa arribarà al migdia amb la celebració del Dinar Popular a la plaça de l’Oca i al vespre el Fossar del Parc del Clot es tornarà a omplir amb les barraques de Festa Major amb el concert d’Snooze, Los de Marras i Afrochiguawa.

Entre la resta d’actes programats fins al dia 22 hi ha el pregó d’aquest diumenge, la Cursa Popular i la Diada Castellera del dia 15, el correfoc del dia 21 i la XXV Fira Boja.

A finals de mes, amb l’arribada del Refestot, se celebrarà la Nit de Tapes al Mercat del Clot, concretament el dia 28.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram