Els Mossos van fer les detencions en un període de nou dies. Foto: Arxiu

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del districte van detenir entre els dies 3 i 12 de juliol onze homes com a presumptes autors de cinc robatoris amb força en diferents pisos del districte. Les detencions es van fer en quatre intervencions durant aquest període de dies.

Les últimes detencions, segons explica la policia catalana en un comunicat, es van fer el mateix dia 12 de juliol. Al voltant de les quatre de la matinada una patrulla no uniformada hauria vist, segons relata la versió policial, “tres persones que sortien corrent de l’interior d’un portal, pujaven en un turisme i abandonaven el lloc a gran velocitat”. Els agents, amb l’ajuda d’una segona patrulla, van aconseguir aturar el vehicle i detenir els tres nois que hi havia a dins, tot i que van intentar fugir.

En paral·lel, els policies també van rebre un avís informant que tres desconeguts havien intentat accedir a l’interior d’un altre pis, però els propietaris se’n van adonar. Tots tres van ser detinguts i, segons relaten els Mossos d’Esquadra, en el moment d’escorcollar-los duien a sobre “més de 400 euros, dos tornavisos, uns guants, dos claus angleses, un bombí trencat i un pot amb un producte químic emprat per adormir les víctimes”.

Pel que fa a les primeres detencions, les que es van dur a terme el dia tres, la policia ha informat que es van produir mentre dos agents de paisà estaven patrullant pels carrers del districte i van veure tres homes que sortien d’un bloc de pisos amb una actitud vigilant que va fer sospitar els agents. Quan els agents els van aturar per escorcollar-los els hi van trobar quatre rossinyols per forçar portes. També van poder comprovar que a la porta d’un dels pisos hi havia col·locada una peça de poliestirè per saber si a l’interior del pis hi havia gent.

Tres dies més tard, el dia sis, una altra patrulla amb dos Mossos de paisà va veure dos homes sortir corrents d’un immoble amb la cara tapada. Un cop els van aturar, els policies van poder comprovar que també duien rossinyols per forçar portes i que havien fet el mateix amb les peces de poliestirè que els altres detinguts.

El desplegament dels Mossos també va permetre que l’endemà fossin detinguts tres presumptes lladres més que havien accedit en un pis a través del vidre de balcó, que estava trencat.

Després de prestar declaració davant el jutge, vuit dels detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que el jutge va decretar presó provisional per als altres tres, que no tenien antecedents per fets similars.

VÍCTIMES D’UN ROBATORI
Línia Sant Martí ha pogut parlar amb les víctimes d’un robatori que es va produir durant la nit de Sant Joan al carrer Tànger, al Poblenou. Tot i que no està confirmat que aquest robatori sigui un dels cinc que van cometre els detinguts, sí que és un exemple dels casos que últimament ha viscut el districte. “Vam sortir a celebrar la revetlla a les vuit del vespre i quan vam tornar, cap a les dues de la nit, ens vam trobar el pis regirat”, ha explicat un dels afectats al Poblenou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram