Torre del Fang

Barcelona és una ciutat mil·lenària que ha vist com diferents civilitzacions l’habitaven al llarg de tot aquest temps. Aquesta afirmació resulta evident cada cop que diferents obres de construcció, com les de l’antic mercat del Born, deixen al descobert restes arquològiques i vestigis del passat de la ciutat.

En un projecte ferroviari de les dimensions del que s’està realitzant al Districte de Sant Andreu, el qual requereix contínues perforacions del terreny i excavacions del subsòl, era quasi una utopia pensar que no afloraria cap troballa arqueològica rellevant. El descobriment més significatiu arqueològicament parlant es va anunciar la setmana passada, quan es va fer públic que durant les excavacions que s’estan duent a terme als voltants de l’estació de Sant Andreu Comptal, van aflorar un conjunt de restes d’un poblat neolític que es calcula que va habitar la franja que des de Bac de Roda fins a Trinitat Vella fa prop de 5.000 anys.

Les obres han deixat altres restes al descobert com una vila romana del segle IV o una necròpolis medieval trobada dintre de la Torre del Fang, un edifici catalogat per l’Ajuntament ubicat a la cruïlla entre els carrers Clot i Espronceda. Malgrat aquesta sèrie de troballes, els responsables del servei d’arqueologia del Museu d’Història de Barcelona, asseguren que aquestes no representaran cap impediment perquè les obres continuïn avançant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram