El debat sobre les sobiranies va marcar la Fira d’enguany. Foto: FESC

‘D’aquelles llambordes, aquestes alternatives’. Aquest va ser el lema de la setena edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya que es va celebrar els dies 26, 27 i 28 d’octubre a la Fabra i Coats. Al llarg dels tres dies, un total d’11.000 persones van passar pel recinte andreuenc per visitar una fira que aquest any va fer un homenatge al maig del 68 amb motiu del seu 50è aniversari.

Tot i que el temps no va acabar d’acompanyar del tot, la fira, que va tenir entre els països convidats a Colòmbia, Marroc i Alemanya, va tornar a demostrar que és un esdeveniment del tot consolidat per a aquelles persones interessades en alternatives al model econòmic capitalista. Amb la participació de 200 organitzacions i una programació formada per una vuitantena de xerrades i activitats culturals, la fira es va centrar enguany a tractar la qüestió de les sobiranies. Unes sobiranies, tal com expliquen des de l’organització, que van des de “la sobirania alimentària a la tecnològica, passant per l’energètica, la financer, la dels nostres propis cossos…”. Una sobirania d’un territori, afegeixen, que “en realitat és un conjunt de sobiranies que hem de construir entre tots i totes i que va molt més enllà de la construcció d’un estat”.

TAULA RODONA
Un dels actes més destacats de la Fira va ser la taula rodona celebrada el dia 26 d’octubre, que va servir per donar el tret de sortida a la programació dels tres dies. Sota el títol ‘Construint sobiranies, en plural’, hi van participar Karen Izolda, activista mexicana mediambiental i refugiada en el marc del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans; Brigitte Vasallo, escriptora, periodista i mediadora intercultural especialitzada en islamofòbia i Iolanda Fresnillo, llicenciada en Sociologia i promotora del projecte ‘Haití els altres terratrèmols’.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram