El Districte de Sant Andreu ja ha obert el termini per tal que els emprenedors i emprenedores que desitgin engegar un nou projecte al barri de Trinitat Vella puguin sol·licitar un microcrèdit. La presentació de propostes es podrà fer fins al pròxim 25 de febrer a la seu de la Fundació Trinijove (carrer Turó de la Trinitat, 17).

D’aquesta manera, el Districte destina un total de 45.000 euros en forma de microcrèdits per tal de promoure l’ocupació al barri de Trinitat Vella. Els microcrèdits seran d’un màxim de 6.000 euros per projecte, arribant fins a un 90% de la inversió inicial per engegar el negoci, i s’han de retornar en un termini de 3 anys sense interessos. A més de l’aportació econòmica, també es dissenya i realitza un itinerari específic de formació, suport i acompanyament tècnic a aquests projectes.

Per tal de poder accedir a aquests ajuts econòmics, cal ser major d’edat, tenir permís de treball per compte propi i voler engegar un nou projecte d’autoocupació amb seu al barri de Trinitat Vella. En queden exclosos els sectors immobiliari i financer.

Per tal de demanar informació o assessorament, els interessats poden dirigir-se a la seu de la Fundació Trinijove o a les oficines de Barcelona Activa al Centre Cívic de la Trinitat Vella (carrer Foradada, 36).

PLA INTEGRAL

Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins del Pla Integral de Trinitat Vella, és fruit d’un conveni signat el mes de desembre entre l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant Andreu, Barcelona Activa, la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Trinijove.

A més de la subvenció extraordinària de 45.000 euros per als microcrèdits, el Districte destina també un màxim de 4.000 euros a les despeses per al desenvolupament del projecte. Barcelona Activa realitzarà accions puntuals de formació als emprenedors, donarà suport jurídic i aportarà un tècnic pel seguiment de cada projecte i la Generalitat facilitarà assessorament i suport tècnic a l’execució del programa i realitzarà actuacions de difusió del mateix.

Comissions de seguiment

La iniciativa dels microcrèdits comptarà amb una comissió de gestió formada per representants del Districte de Sant Andreu, de Barcelona Activa, de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Trinijove i amb la presència amb veu però sense vot de representants de l’Associació de Veïns i els sindicats UGT i CCOO.
D’altra banda, la iniciativa també comptarà amb una comissió de seguiment que es reunirà almenys un cop durant la vigència del conveni i que s’encarregarà de desenvolupar i aprovar els procediments a aplicar en la gestió del programa i elaborarà una memòria de l’actuació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram