Les protestes han donat els seus fruits. Foto: Twitter (@mestregibert)

L’Ajuntament va anunciar a mitjans de març l’acord amb la propietat per expropiar el solar que hi ha al costat de l’Escola Mestre Gibert, a la cantonada dels carrers del Vallès i de Concepció Arenal. D’aquesta manera es fa el pas imprescindible per aconseguir l’ampliació del pati del centre, una reivindicació que fa tres dècades que la comunitat educativa lidera.

Després de mesos de negociacions l’acord s’ha tancat per 1,4 milions d’euros després que la primera intenció de l’Ajuntament, la de fer una permuta, no tirés endavant. Les negociacions entre les parts també van servir per acordar que l’escola podrà començar a utilitzar l’espai encara que els tràmits burocràtics es puguin allargar. Això significa que el curs que ve els alumnes de l’escola ja tindran un pati més gran. Està previst que l’expropiació es faci abans d’acabar l’any.

MESOS DE MOBILITZACIONS
La notícia arriba després que el passat mes d’octubre les famílies comencessin a organitzar protestes per reclamar l’ampliació del pati. Totes les alarmes es van disparar a causa de la caiguda d’una part de la paret que separa l’escola i el solar sobre un banc del pati. Dies més tard es va haver d’alertar els bombers perquè es van detectar noves esquerdes al mur. A principis de desembre les protestes van seguir aprofitant la visita del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.

Ara, des de l’escola, celebren la notícia, tot i que admeten que encara queda un llarg camí per recórrer fins a aconseguir l’ampliació de l’escola. En paral·lel, des del mateix centre han volgut aprofitar la notícia per donar les gràcies a totes les famílies, mestres i veïnat que han format part de la reivindicació.