L’escola fa tres dècades que espera l’ampliació. Foto: Twitter (@CUPstap)

La polèmica al voltant de l’estat del mur del pati de l’Escola Mestre Gibert i l’ampliació del centre a través de l’expropiació del solar adjacent, que la comunitat educativa espera des de fa tres dècades, no s’atura. El passat 30 de novembre les famílies del centre van posar en marxa una nova fase de mobilitzacions després que les protestes comencessin a finals d’octubre, quan es van disparar les alarmes a causa de la caiguda d’una part de la paret sobre un banc del pati. Uns dies més tard des del centre van haver de trucar als bombers perquè es van detectar noves esquerdes al mur.

Així doncs, el 30 de novembre les famílies van tornar a sortir al carrer per denunciar que el preacord entre el Consorci d’Educació de Barcelona i la propietat del solar per arreglar el mur continua a l’aire i que les obres no ha començat. El Consorci va aixecar una paret de seguretat al voltant del mur, però les famílies van aconseguir aturar la construcció d’un segon mur de protecció, que hagués provocat que el pati del centre s’hagués fet encara més petit.

VISITA DEL CONSELLER
La mobilització de les famílies per denunciar la situació de l’escola va continuar el 2 de desembre, durant el pregó i la cercavila de la Festa Major. Ara, el següent objectiu de les famílies és fer-li arribar al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, el seu malestar aprofitant la visita que el màxim responsable d’Ensenyament farà al centre el 5 de desembre acompanyat de la regidora Laia Ortiz. Una setmana més tard, el 13 de desembre, les famílies seguiran reivindicant l’ampliació de l’escola a través de l’expropiació del solar adjacent al Consell de Districte.