Els veïns es van manifestar el desembre contra el projecte. Foto: Twitter (@Carlosg27840199)

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, va assegurar ahir durant la Comissió d’Urbanisme que el govern municipal no té marge per aturar la construcció del futur tanatori de les casernes de Sant Andreu.

Durant la seva compareixença, Badia va afirmar que el govern municipal no veu amb bons ulls el projecte, però va admetre que tirarà endavant. “No ens n’hem sortit, no ho hem pogut parar i aturar el projecte és molt difícil”, va afirmar Badia. El projecte ha generat polèmica entre els veïns de la zona, que al desembre ja es van manifestar per fer visible el seu malestar. El tanatori es farà en uns terrenys que eren propietat del Consorci de la Zona Franca i que el 2018 la funerària Mèmora els va adquirir en una subhasta. Cal recordar que el 2006 l’Ajuntament i els veïns van arribar a un acord perquè en aquesta parcel·la s’hi fes un alberg de joves.

La qüestió es va tractar ahir a la Comissió d’Urbanisme a petició d’ERC. Els republicans es van mostrar molt crític amb el govern de Colau i van recordar que el Consorci de la Zona Franca està format pel mateix Ajuntament i per l’Estat. “No pot haver-hi submissió i resignació, sinó lluita fins al final”, va afirmar el portaveu d’ERC, Jordi Coronas.