Vilà, en una imatge d’arxiu. Foto: Nazaret Romero /ACN

La Síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, ha demanat que les mesures extraordinàries per frenar l’expansió del coronavirus es facin de forma “proporcionada” i respectant el dret internacional. En un comunicat, la Síndica també ha volgut recordar a la ciutadania que les mesures tindran un “caràcter temporal”.

Vilà considera que quan la situació sanitària ho permeti “cal apartar el poder d’emergència i que la ciutadania pugui tornar a veure garantit plenament el seu dret a mobilitat”. D’altra banda, ha criticat que es programin desnonaments en la situació actual. “No entenem com en un estat d’alarma com el que estem vivint es pugui deixar persones al carrer”, ha afegit.

La Síndica també ha demanat no deixar enrere els col·lectius més vulnerables. Per això, ha demanat a l’Ajuntament que es garanteixin els drets a la protecció social i a la no discriminació i que aposti per mantenir l’atenció sanitària a la gent sense llar, gent gran i altres col·lectius vulnerables.

Amb tot, Vilà ha fet una crida a la ciutadania a actuar “amb responsabilitat i a continuar limitant al màxim la mobilitat personal i l’activitat social”. Només així, ha afegit, els contagis no augmentaran al ritme “frenètic” de la darrera setmana. “La prevenció i l’aïllament social són avui les millors eines per garantir la salut comunitària”, ha conclòs.