Imatge de la trobada informal entre l’alcalde i membres de la plataforma. salvemlacoroleu.com

L’alcalde Jordi Hereu es va comprometre a mitjans d’aquest mes en una trobada informal amb membres de la plataforma Salvem la Coroleu a parlar amb la consellera de Salut, Marina Geli, sobre la Clínica Coroleu i trobar una solució al seu suposat tancament. La plataforma ja s’ha avançat i ha fet una proposta: cercar una gestió del centre tutelada per l’administració, mentre el cas es resol als jutjats.

IRREGULARITATS

El cas es va desencadenar al mes de setembre, quan la conselleria de Salut va anunciar que a finals d’any no renovaria el conveni amb l’empresa gestora del centre, Clínica Residencial Geriátrica SL, per unes irregularitats administratives. La Generalitat ha presentat aquest expedient sancionador a la Fiscalia, que encara no ha admès a tràmit el cas, segons explica la plataforma Salvem la Coroleu en la seva pròpia web (salvemlacoroleu.cat).

Aquest col·lectiu aplega treballadors, usuaris, familiars i voluntaris de la Clínica, i compta amb el suport de les dues associacions de veïns del barri, l’AVV Sant Andreu de Palomar i l’AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana.

Precisament, l’AVV Sant Andreu de Palomar ha fet públic un comunicat on explica la successió de fets, segons els hi ha arribart a ells. Segons l’entitat, tenen dues versions: el Consorci Sanitari parla d’un suposat cas de frau per duplicació de factures, mentre que l’empresa gestora de la Clínica Coroleu parla d’un error d’una persona, que ja ha estat acomiadada, i del retorn íntegre dels diners extraviats arran d’aquest error.

LA CLÍNICA, AL BARRI

En tot cas, tant la plataforma com les entitats veïnals aboguen per aquesta gestió tutelada mentre els jutjats donen el seu veredicte per tal de minimitzar els efectes de la incertesa que pateixen tant els treballadors del centre sanitari com les persones que hi estan i els seus familiars. Tant les entitats com el sindicat CGT, majoritari al centre, denuncien que els 50 treballadors encara no saben quin serà el seu futur.

Per la seva banda, la plataforma i les associacions de veïns reclamen que el centre no marxi del barri. Per una banda, es tracta d’una institució amb més de 50 anys d’història a Sant Andreu del Palomar, l’únic centre sanitari concertat del Districte, i que ofereix un servei especial, amb una atenció multidisciplinar i sociosanitària, donant estada de llarga durada a algunes persones, fins a 74 residents, i cures pal·liatives als malalts crònics.

Per una altra banda, a més, dóna servei a més de 150 persones, moltes d’elles veïnes del bar­ri o que tenen a la seva família a prop. El suposat derogament del conveni podria implicar el tancament del centre i el conseqüent trasllat dels usuaris, dificultant el dia a dia d’aquestes famílies que ara tenen el seu familiar a prop de casa.

Per totes aquestes raons, la plataforma organitza una concentració cada dijous a la tarda i una recollida de firmes, ja en porta 7.500. Amb el compromís de l’alcalde Hereu d’intermediar en el cas s’obren noves portes a trobar una ràpida i equànime solució per a tots.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram