El camí per a la reforma urbanística de l’entorn de la presó de la Trinitat Vella ja està en marxa. El projecte té com a principal característica la construcció de mig miler de pisos que es destinaran a lloguer social però que no seran una realitat fins a l’any 2002 o 2023.

El passat 6 de febrer, en un acte al centre cívic de Trinitat Vella, l’alcaldessa Colau, la tinent d’alcaldia Janet Sanz i la regidora Laia Ortiz van presentar el projecte, que s’emmarca en l’acord amb la Generalitat pel tancament de la presó, que ara funciona com a centre de dia, el 2022. Durant la seva intervenció, Colau va demanar disculpes pel retard d’una transformació urbanística que és imprescindible per al barri i que també inclou la rehabilitació de 65 edificis privats de la Via Barcino. “Entenc l’escepticisme però la transformació per fer de la Trini un barr de qualitat està en marxa”, va dir Colau.

Un dels moments més tensos de l’acte va ser quan la presidenta de l’associació de veïns, Manoli Martínez, va afirmar que “no volem tants de pisos socials perquè no volem que el barri es converteixi en un gueto”. Martínez també va criticar el Pla de Barris.