El manteniment de la Capella dels Segadors i la reforma de l’entorn de la Parròquia de Sant Andreu són dos grans reptes. Foto: COAC

Sant Andreu acollirà el 15 d’abril la quarta festa que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza als districtes amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura a la ciutadania. Amb motiu del Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, la festa Cuidem el patrimoni reivindicarà el patrimoni arquitectònic de Sant Andreu amb diversos actes entorn dels Jardins de les Dones de la Motor Ibèrica.

El gran objectiu de l’esdeveniment és descobrir als visitants el gran repte que tenen entre mans els arquitectes de Sant Andreu, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Arquebisbat i la Generalitat, per mantenir la Capella dels Segadors, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, i que actualment es troba en molt mal estat de conservació. I, alhora, el planejament dels entorns de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar i l’empenta per a un nou Pla Director per al cor del barri. Per donar a conèixer aquesta tasca es farà un recorregut nostàlgic pel passat, present i futur del barri que es complementarà amb un seguit de xerrades i activitats diverses.

Hi ha previst el taller familiar ‘Sant Andreu amb uns altres ulls!’ amb Construint a la Sala, una exposició de fotografies històriques i el taller ‘LeonarDome’, amb el COAC Barcelona. Pel que fa a les xerrades, com és habitual en aquestes festes, Sandra Bestraten, presidenta del COAC Barcelona donarà la benvinguda als assistents, a les 11:45 h. Després, l’historiador Manel Martín i el fotògraf Xavier de la Cruz, del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, parlaran sobre ‘La història del rec Comtal’, acompanyats d’imatges de l’exposició. A les 12:30 h professionals del Carles Enrich Studio explicaran el Projecte Pla Director del Rec Comtal. Finalment, a les 13 h, els arquitectes Xavier Guitart i Esteve Cabré parlaran sobre l’estat actual del Pla Director dels Entorns de la Parròquia.

10 Festes d’Arquitectura

El cicle ’10 Festes d’Arquitectura’ és una evolució de l’antiga Setmana de l’Arquitectura. Amb el canvi es manté l’objectiu de l’esdeveniment i s’amplia la durada, que passa de deu dies a deu setmanes. Durant aquest temps cada districte acollirà un esdeveniment que posarà en valor un espai o un edifici concret, sempre amb el fil conductor dels Dies Mundials.

Aquestes són les cites vinents:

  • 22 d’abril. Construïm la ciutat inclusiva. Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació. Les Corts.
  • 30 d’abril. Recorrem el Patrimoni Industrial. Dia Mundial de la Dansa. Sant Martí.
  • 6 de maig. La Festa del Silenci. Dia Mundial del Silenci. Gràcia.
  • 13 de maig. Recuperem el Passeig de la Zona Franca. Dia Mundial del Comerç de Proximitat. Sants-Montjuïc.
  • 20 de maig. Obrim les portes. Dia Internacional dels Horticultors. Sarrià Sant Gervasi.
  • 10 de juny. Descobrim el recinte de l’Escola Industrial. Dia Internacional del Ceramista. Eixample.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram