Bosses d’escombraries a la seu del Districte en senyal de protesta. Foto: Twitter (@AVSantAndreuSud)

El Porta a Porta ha aterrat de forma convulsa a Sant Andreu de Palomar. Abans de la seva implantació, una part important del veïnat ja s’hi posicionava en contra pels problemes logístics que podia suscitar i perquè denunciaven que era una imposició que no s’havia consultat al veïnat.

El passat 24 de maig va entrar en funcionament i, des d’aquell moment, les queixes han sigut constants. Les xarxes socials s’han omplert de fotografies de bosses d’escombraries que no han estat recollides pels serveis de neteja per no haver-se fet bé la separació dels residus.

Tota aquesta situació va anar escalfant els ànims i, quatre dies després, el 28 de maig, la situació esclatava amb una concentració de centenars de veïns davant la seu del Districte, que van mostrar el seu rebuig amb crits de “fora Colau” i deixant bosses d’escombraries a la porta de la seu del districte.

Els veïns contraris a la implantació del Porta a Porta han obert un grup de Telegram amb més de 500 participants on comparteixen les seves queixes. Alguns volen que l’Ajuntament corregeixi els errors de la implantació, mentre que d’altres cerquen que el model es retiri. En aquest sentit, els veïns s’estan organitzant per presentar al·legacions al Porta a Porta i evitar que esdevingui definitiu.

L’AJUNTAMENT ES MANTÉ FERM
Segons explica betevé, l’Ajuntament descarta qualsevol canvi en el sistema. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, assegura que no s’ha trobat cap deficiència important i que els principals problemes han vingut per una manca d’informació i per casos d’indisciplina.

El Consell de Barri d’aquest dimarts tractarà la qüestió i un grup de veïns contraris hi assistiran per formular preguntes i mostrar la seva insatisfacció.

PROBLEMA DE GESTIÓ, NO DE MODEL
Des de l’àmbit polític, diferents formacions polítiques del districte han mostrat el seu posicionament a favor del porta a porta, però no així amb la seva gestió. Des d’Esquerra Republicana creuen necessari fer més tasca pedagògica i comunicativa. “Cal fer una campanya molt capil·lar que arribi a tota la ciutadania; que sigui capaç de fer un acompanyament adequat, gairebé quirúrgic, a cada veí i veïna”, assegurava la regidora republicana Montse Benedí en un article d’opinió en aquest diari.

Junts per Barcelona critica que “no s’ha escoltat els veïns” i que s’han de corregir els problemes generats amb el consens veïnal. “Totes aquestes iniciatives s’han de fer de la mà dels veïns i veïnes perquè si no el procés serà fallit”, assegurava la regidora Francina Vila. En aquest sentit, la regidora Neus Munté exigia al govern municipal que “doni la cara” i que modifiqui tots els aspectes que generen dificultats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram