Part del tram de Gran de Sant Andreu que es pacificarà. Foto: Google Maps

L’Ajuntament ha donat llum verda a pacificar un tram més del carrer Gran de Sant Andreu. Concretament, es reformarà el tram que hi ha entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés.

Les obres serviran perquè els vianants i les bicicletes tinguin prioritat i els vehicles privats perdin presència, tal com ja passa al tram que es va reformar el 2019, el que va de la rambla de Fabra i Puig fins al carrer de Joan Torras. Les obres tindran un cost d’una mica més de quatre milions d’euros, començarà el setembre i durarà un any. El nou tram, d’1,3 quilòmetres de llargada, serà de plataforma única amb un paviment nou.

La reforma també inclourà la plantació d’una vintena d’arbres i gairebé 400 metres quadrats d’arbustos. També es posaran una trentena de bancs nous i una vintena de cadires, al mateix temps que les obres també inclouran una petita part de tots els carrers transversals: Joan Torras, Agustí Milà, Guardiola i Feliu, Tramuntana, Campeny, Colòmbia, Valentí Iglesias i Balira.

Des del consistori recorden que la transformació del carrer Gran “respon a una demanda veïnal històrica del barri de Sant Andreu de Palomar” i, tal com ja es va fer en les obres anteriors, es crearà una comissió de seguiment amb les entitats veïnals i els comerciants. Un dels seus grans objectius, afegeixen des del govern municipal, és afavorir el comerç de barri d’aquest carrer.