Blasi (a l’esquerra), al costat del nou alcalde Xavier Trias. CiU

Raimond Blasi ja ha exercit com a màxim responsable polític de Sant Andreu en una Sessió Plenària. Dilluns es constituia el Consell Plenari del districte de Sant Andreu, que consta de 19 consellers. Sense cap sorpresa de darrera hora, el Consell Plenari va escollir a la socialista Imma Moraleda per al càrrec protocolari de presidenta del Plenari amb disset vots a favor.

BENVINGUDES I UN ADÉU

El nomenament de Raimond Blasi com a regidor del districte no només representa un canvi de direcció política, sinó que també destaca per la joventut i trajectòria del nou responsable executiu de Sant Andreu. Aquest llicenciat en Dret té 32 anys, però una dilatada carrera dins d’Unió Democràtica, on es va afiliar l’any 1998. President de les joventuts del seu partit, és conseller municipal des del 2002, endinsat en el dia a dia del districte de l’Eixample, i posteriorment a Sant Andreu.

El perfil de Blasi contrastarà notablement amb la presidenta del Plenari, la socialista Imma Moraleda, una veterana tant del PSC com de la política municipal de Barcelona. En la trajectòria política de Moraleda hi destaquen diverses regidories de districtes, com ara Nou Barris o Horta-Guinardó, i sobretot la seva darrera etapa al capdavant del districte de Sants-Montjuïc, on hi ha estat els últims vuit anys. A partir d’ara, li tocarà bregar a l’altra banda de la barrera, des de l’oposició, i a l’altra punta de la ciutat, a Sant Andreu.

Una persona que es va perdre el ple de dilluns va ser l’exregidora del districte, la socialista Gemma Mumbrú, que ha abandonat el seu escó al consistori, decisió que s’havia pres abans fins i tot dels resultats electorals del maig.

EL PP SURT GUANYANT

Per altra banda, fa uns dies se sabia que els tribunals havien donat la raó al Partit Popular i li havien atorgat un regidor més al consistori, arribant al novè representant, en detriment de Convergència i Unió que n’ha perdut un, quedant-se amb 14 edils.

El PP va recòrrer a totes les instàncies judicials possibles per a que validessin una seixantena de vots, que havien estat anulats prèviament. En necessitava poc més d’una cinquantena de butlletes per arrabassar aquest regidor als convergents. Ha estat el màxim i últim tribunal, el Tribunal Constitucional, qui ha dictat sentència, i ha atorgat la raó, i un escó, als populars. Així doncs, la convergent Elena Turalló cedeix la seva cadira a l’economista Maria Elisa Casanova, novena a la llista electoral d’Alberto Fernández Díaz.

UN GOVERN EN MINORIA

Aquest canvi ha provocat que Xavier Trias s’enfronti a quatre anys en clara minoria, ja que els seus 14 regidors estan lluny dels 21 representants que proporcionen la majoria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram