Pancarta per recordar Eduardo Colmena. Foto: Twitter (@santanagonzalez)

Més d’un centenar de veïns del barri de Baró de Viver van sortir al carrer el passat dissabte 12 de gener per retre homenatge a Eduardo Colmena, el veí del barri que va ser assassinat a finals d’any a trets al mig del carrer.

Al llarg de la marxa, els veïns van reclamar justícia per a Colmena, una persona molt popular i estimada al barri. Els manifestants també van aprofitar per reivindicar millores en la seguretat del barri, afectats per problemàtiques com el tràfic de drogues.

SENSE DETINGUTS
De moment els Mossos d’Esquadra no han aconseguit detenir l’autor material del crim. Tot apunta que es tractaria d’un membre, possiblement Pedro Santiago, d’un clan conegut amb el nom de Los Pistoleros i veí del barri fins al dia del crim. Colmena, de 42 anys i pare d’una nena de dos anys, tenia un llarg historial de topades amb membres del clan, que tenien el barri atemorit. Tal com va publicar el diari El Español, Colmena s’havia atrevit a plantar cara al clan, que movia els fils del tràfic de drogues al barri amb total impunitat, cada vegada que protagonitzaven algun incident amb els veïns. Hauria estat una nova baralla, després que Colmena hagués sortit en defensa d’una dona que hauria estat agredida per un membre del clan, el que hauria acabat provocant que li disparessin quatre trets. Després dels fets, tots els integrants del clan van desaparèixer del barri i els veïns van assaltar el pis on vivien i el van cremar.