Vall, eufòrica durant l’Open de Pontevedra. Foto: Instagram (@xess22)

Jèssica Vall i Àfrica Zamorano, nedadores del CN Sant Andreu, van aconseguir segellar els seus bitllets per al Campionat del món de natació en piscina llarga que es disputarà a Budapest entre el 14 i el 30 de juliol.

Després de l’Open d’Espanya, que es va disputar a Pontevedra entre els dies 8 i 11 del mes passat, Vall i Zamorano van ser anunciades com a dues de les integrants del combinat estatal que participarà en la gran cita d’aquest estiu. La convocatòria la completaran, entre altres Mireia Belmonte o Hugo González.

Les bones notícies van arribar des del primer dia, quan Vall va guanyar el primer or, amb rècord estatal inclòs, en la final dels 100 metres braça (i va aconseguir la mínima per al mundial). Zamorano també va posar el seu granet de sorra guanyant els 200 metres esquena, mentre que Lidón Muñoz es va quedar a les portes de l’or en la prova dels 50 metres lliures. Marta González es va penjar bronze en aquesta prova.

L’endemà va ser el dia en el qual Muñoz va pujar al calaix més alt del podi després de ser la més ràpida en la final dels 200 metres lliures. L’altre resultat destacat de la segona jornada va ser la quarta posició de Zamorano en la final dels 400 estils.

El dia 10 va ser el més prolífic pel que fa als resultats, ja que les nedadores andreuenques es van penjar sis metalls més. González i Muñoz van protagonitzar un intens frec a frec en els 100 lliures femenins (amb or i bronze, respectivament), mentre que Vall va tornar a exhibir la seva velocitat i va guanyar la prova dels 50 metres braça. Durant aquesta tercera jornada Mario Navea també va guanyar l’or als 50 metres braça, fent la seva millor marca.

El darrer dia va arribar la segona mínima per a Vall (en els 200 metres braça) , un altre or per a Muñoz en els 50 papallona i un bronze per a la jove Alba Guillamón en la mateixa prova.